Reisebrev fra POLEN - Brzeg & Wroclaw.31/02/11 - 07/02/11

Et lite reisebrev ifra min tur til Polen, fortalt med korte ord og fine bilder :)

 

For første gang reiste jeg faktisk med fly helt alene ;p Har jo blitt en del reising etterhvert, men jeg har aldri stått alene på en flyplass før.. Ikke at det var særlig skummelt, det er Torp vi snakker om her, og turen over er jo kun en svipptur på knappe 1.5 time. MEN det var også et fly med kun polsktalende mennesker og SÅKLART, typisk nok, begynte det hele med at flyet var nærmere TO timer forsinket :) Det er jo kjempeålreit å sitte der aleine og glo i gulvet og vente på at flyet skal bli klart mener jeg ;) Neida, litt kjipt å vente alene, men det hele gikk jo greit for seg og ingen har vel dødd av å vente litt :)

Da jeg kom frem møtte venninnen min meg og vi tok både buss og tog til hjembyen hennes, der ventet en kjempehyggelig familie og jeg følte meg velkommen med en gang :)

Vi tok det igrunnen med ro hver eneste dag, det var deilig å bare leve livet normalt og ikke være totalt turist :)

 

Jeg kan jo begynne med at det ble jo, ikke overraskende nok, noen turer på Starbucks :)

Jeg har blitt frelst av polsk mat, de hjemmelagde middagene som moren til K lagde var ytterst herlige! Jeg spiste som en hest og likte alt hun lagde. Middagen var høydepunktet om dagen ;)Vi drakk også mye te, og jeg har nå fortsatt med å drikke te som aldri før. Elsker det :)


Jeg var til frisøren, hvor jeg fikk et innfall og lot frisøren klippe sidecut!

Fikk også et innfall om piercing i navlen..men det ble aldri gjennomført...

Drukket BARBIEJUICE

Sett på kirker, og vært på en egen liten selvguidet GNOMETOUR!


Når det gjelder kirker, jeg har en liten greie for kirker, nemlig. Ikke er jeg religiøs, men det er STANDARD når jeg er på tur. Jeg må alltid innom en, helst fler, kirker... Kikke, studere detaljer, arkitektur, malerier, dekor, de fargesprakende vinduene... Og ikke minst... Stemningen.. Den beroligende, mørke, varme følelsen.. Det er noe.. Altså.. som sagt, jeg er ikke religiøs, men jeg liker meg i store, gjerne katolske, kirker/katedraler.. Jeg føler meg så...liten... Jeg skjønner hvorfor folk var redde for Gud før i tiden.... Lyden av folk som ber, stearinlys som blafrer, store dører som smeller igjen bak deg.. Elsker det... Jeg tar alltid bilder og om de har det, kjøper jeg gjerne en slik mynt/medaljong sak, som jeg samler på :)

Oppdaget et av verdens beste øl, nemlig REDDS! Det ble en kveld ute i Brzeg, hvilket var veldig gøy og koselig ^^


Vi har shoppet til den store gullmedalje! Og vi har drukket MOJITO til usle 24 NOK (kanskje 28-30 hvis baren var av den "dyrere" sorten).................

Jeg fikk støpt nye gelenegler =D

Jeg har gått amok i dagligvarebutikkene, handlet alt som ikke finnes i Norge, omtrent.. Smakt alt jeg kommer over..

Altså.. i Polen har de skinke som er er formet som en sol med et smilende ansikt! Slå den liksom...

Det er også noe som er standard når jeg er på reise.. Å utforske lokale butikker. Handle mat i dagligvaren, se på UTVALGET.

En liten butikk på hjørnet i en trang gate i Paris har (omtrent) bedre utvalg en en Rema 1000 i Norge vett, kvalmt...

Vi besøkte et SLOTT:)


Drakk te på Tea-Bar, traff polske filosofer som undret på livet og ble bedt med i praten.

Pratet om norske tradisjoner og verdier, religion, forskjeller i forskjellige land, samfunnet, det var interessant :)

Ikke noe WOW, men har a kjørt tog ;)

Jeg likte Wroclaw by veldig godt, det er gode shoppingmuligheter, koselige kafeer og ting å se på. Det er vel det en storby burde ha som basis for å være interessant :)

Er nok ikke så altfor lenge til jeg drar tilbake, de første sommermånedene er mest aktuelle. Gleder meg veldig :)

*

*

*

Jeg har flere bilder som jeg gjerne legger ut, men just nu er nettet så tregt at det tar en evighet, dessuten blir jo dette innlegget en mil langt med så mange store bilder:) Så da kommer det nok noen flere bildeposter i den nærmeste fremtid :) Har spesielt bilder av diverse bygninger, arkitektur etc. :)

 xxxx

6 kommentarer

vozei

15.03.2011 kl.14:32

fin blogg

Konkurranseoversikten

15.03.2011 kl.14:52

Sjekk ut konkurranseoversikten.com for en god oversikt over hvordan du kan vinne i de beste konkurransene på nettet og stikke av med de fineste premiene! Akkurat nå kan du for eksempel vinne en reise for fem personer til Gran Canaria!

StopEatingMeUp

15.03.2011 kl.15:09

Wow, så ut som en skikkelig fin tur! Har hvert i Wroslaw før ja, ordentlig fin by med masse å se og gjøre! Gled deg til å dra tilbake, har selv planer om en tur mot sommeren når det blir litt varmere :) Og du har helt rett ang. maten, i Polen har de helt syykt utvalg! Genialt med de filosofene, haha, ser det for meg :P

Emilia

15.03.2011 kl.15:17

Fine bilder:)

Har vært der, men bare på flyplassen^^

Trois Étoiles

15.03.2011 kl.22:06

sv; ja, tatoveriger blir litt avhengighetsskapende når man først har begynt! ;) hehe. men ååå guuud, jeg gleder meg sånn til de neste jeg skal ta! de blir bare så AWESOME!

Bec@

19.03.2011 kl.22:12

Ja jeg var der ifjord med tre venninner. Vi dro kun for å shoppe da, å det ble det mere enn nok av. Vi leie en diger leilighet midt i byen og betalte 200kr hver for den en helg, ikke dumt :)

Det eneste negative var det vi måtte vente tilsammen 11 timer på fly :( Så turen ble noe kortere enn vi hadde planlagt...

Skriv en ny kommentar

Karoline - Delirium.

Karoline - Delirium.

21, Oslo

I have personal interests in movies, music, photography, world history, cooking, web design, interior design, fashion, animals, and (at least im trying to) keeping fit. I also do have a passion in traveling, and I hope to visit many countries and experience the many cultures and lifestyles of the world someday!

Kategorier

Arkiv

hits