AHA!! Jeg visste det! Bruk rene kluter folkens!!

 

Til alle dere som sier jeg er nazi på å skifte kjøkkenkluter altfor ofte, suck on this.

Det er ikke uten grunn jeg gjør det nemlig!

 

Jeg har på en måte to personligheter, en som er fanatisk på at ting skal være rent og en annen som (fortsatt liker at ting er RENT, men som) lukker øynene for rot..

 

På kjøkkenet er jeg ALLTID fanatisk, og da spesielt når det kommer til KLUTER (og oppvaskhåndklær og oppvaskBØRSTER forsåvidt).

Jeg føler faktisk at jeg kan bli en smule fysisk kvalm av å bare tenke på kjøkkenkluter, kluter man tørker opp dritt og møkk og gamle matrester med og som bare skylles lett, vris opp, tørkes og brukes om igjen!!

Det er det verste jeg vet.

Det samme gjelder oppvaskvann, mopper og lignende, man vrir opp moppen eller kluten i en bøtte med vann, som logisk nok blir skittent etter allerede første duppen med den brukte moppen/kluten og dette fortsetter man å vaske for eksempel gulvet med? YUCK.

 

Men la oss holde oss til kluten denne gangen, de lukter vondt, de ser ekle ut, og det føles ut som om de aldri blir rene. Are you with me??

Jeg har derfor hatt en lei tendens til å bruke papir, MASSE papir, papir til alt!!

Såpe blir også flittig brukt, zalo, grønnsåpe, flekkfjerner ..og papir.

Det er sikkert mer ?farlige? stoffer i disse produktene enn det det er i noen av bakteriene fra kjøkkenkluten, men vet dere hva, det blåser jeg i, jeg vil heller få i meg såpe enn gamle mugne matrester?

Jeg bruker tallerkener til å skjære opp mat på, så langt det er mulig såklart, og når jeg her om dagen stekte vafler så la jeg papir under vaffeljernet slik at det ikke skulle bli så mye fett og slikt på selve benken.

Det funker jo ikke, for jeg må jo likevel vaske! Men.. Det bare virker..renere..

Jajaja, storforbruk på papir, tenk på miljøet, blablabla, papir virker renere! Det er helt sikkert ikke det heller, men det virker slik, for det er kun mulig å bruke det EN gang, for så å ta nytt og rent papir.

Og hadde det vært opp til meg hadde jeg gjort det samme med kjøkkenkluter, byttet dem etter kun å ha tørket opp tre smuler for så å kaste den og ta en ny, men til og med materialisten meg skjønner at det ikke går i lengden.

Så i det siste må jeg si jeg har blitt flinkere! Jeg er fortsatt fanatisk på klut-bruken, men jeg bruker nå i alle fall kluter, og papirforbruket har gått litt ned!

Og det er jo nesten litt gøy! Jeg har forskjellige faaarger og forskjellige størrelser oooooog... Ja... eh he he.. :)

En klut til overflater hvor mat skal "tilbredes", altså feks. skjærefjøler.

En klut til benker, bord og komfyroverflate.

En klut til støv og synlig skitt.

Og til synlige matrester og lignende bruker jeg papir og kluten for støv og synlig skitt først for så å bruke kluten for benker...;-)

 

photo//flickr.com

 

Jeg bruker ikke klutene veldig lenge om gangen, men passer alltid på å vaske gjennom klutene godt etter bruk, da gjerne med for eksempel zalo eller annen såpe, og henger de så opp til tørk etter hver gang.

Da blir de ikke like ekle og de får normalt ikke denne ?sure? lukten så fort..

Fuktige kluter er som skapt for bakterier (som så dessverre også mye annet), så det er viktig at de ikke bare blir vridd opp og lagt på benken i en klump?

Men dette holder ikke i lengden! Man burde skifte kluter ofte, hvor ofte kan du lese om her.

Jeg kaster de til ?ordentlig? vask før de blir synlig skitne, og før de begynner å lukte vondt.

Da går de på kokvask som vanlig i vaskemaskinen, akkurat som med håndklær, undertøy, sokker og sengetøy.

Og jeg bruker også skyllemiddel og vaskepulver på klutene, så lukter de godt også.

 

Man vil vel ikke vaske benken med en skitten og bakterieinfisert klut?

Skift derfor klutene deres så fort de er synlig skitne og lukter vondt! Uansett om dere nettopp tok en ny og ren en.

 

********************

 

Et lite utklipp fra db.no?s artikkel:

- Bakterier trenger næring (f. eks. matrester), fuktighet, tid og riktig temperatur for å formere seg.

- På oppvaskkluten finner de alt de trenger. I romtemperatur fordobler bakteriene seg i antall hver halvtime. En klut kan derfor inneholde millioner på millioner (!!!) av bakterier.

- En oppvaskklut full av bakterier vil forurense alt den kommer i kontakt med på kjøkkenet. Hender, kjøkkenutstyr, bord, og benker blir smurt inn av bakterier. (Mmmm, DEILIG!)

- For å få en oppvaskklut ren i bakteriologisk forstand, må den kokvaskes. Vri opp kluten og heng den til tørk når den ikke er i bruk.

Kilde: Antimex

 

 

 

 

* Noen andre som HATER skitt og møkk? Og spesielt slik møkk fra bad/kjøkken?

** Har dere noen ?ritualer? for vask av kjøkken/bad?

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Karoline - Delirium.

Karoline - Delirium.

21, Oslo

I have personal interests in movies, music, photography, world history, cooking, web design, interior design, fashion, animals, and (at least im trying to) keeping fit. I also do have a passion in traveling, and I hope to visit many countries and experience the many cultures and lifestyles of the world someday!

Kategorier

Arkiv

hits