Useless information #1

Idag lagde jeg pizza til middag, jeg baker bunn og som fyll har jeg kjøttdeig, sopp og løk.

Jeg steker kjøttdeig, kutter opp sopp og kutter opp løk og steker alt sammen. sammen.

 

Før så hatet jeg å kutte løk. Begynte ALLTID å svi i øynene og tårene rant som bare det.

Men nå de siste årene har jeg ikke noe problem med det i det hele tatt! Jeg har lurt litt, hva kan det ha seg at jeg ikke lenger er plaget med dette fenomenet? Før måtte jeg ty til tiltak som innebar SVØMMEBRILLER mens jeg skjærte opp løk så jeg i det hele tatt skulle klare å gjennomføre slike ting som å lage mat med opphakket løk i.

Og nå merker jeg ikke noenting til det... "Jaja, så fint" har jeg tenkt. Jeg har tenkt "så fantastisk!" og jeg har tenkt at jeg jammen er heldig som ikke lenger har dette problemet, og UHELDIG siden det da alltid er JEG som må kutte løk siden alle andre svir i øynene bortsett fra meg..

 

Idag fant jeg ut HVORFOR.

Jeg bruker til vanlig linser, og det har jeg gjort en del år nå.

Men idag brukte jeg ikke linser, jeg ville hvile øynene litt og tok idag på meg BRILLER.

Jeg skulle virkelig se ting med et annet syn idag, bokstavelig talt.

 

Jeg står der og skal til å skjøre opp løken, skreller den først, tenker ikke noe videre over det, og vips, etter allerede det første knivstikket inn i den saftige stinkende løken kjenner jeg det. Svien, kløen, tårene som sakte men sikkert forlater øynene mine og triller nedover kinnene mine...

"AHA!" tenker jeg, det er linsene! Det er linsene som har beskyttet meg mot dette i alle disse årene.

Jammen er linsene gode, de beskytter igrunn mot det meste, bortsett fra når man får rusk i øyet UNDER linsen og man kjenner at rusket ligger der og gnukker og gnir seg inntil øyeeplet...mmm. 

Useless information #1, da vet dere det, værsågod ;-)

 

 

onionslarge


 

 

Én kommentar

Lotte

27.10.2009 kl.17:05

Tusen takk for det, fikk beskjed om at jeg skulle ringe tilbake til Netcom ikveld, så får se hvordan det går :) Ha en super kveld du også :)

Skriv en ny kommentar

Karoline - Delirium.

Karoline - Delirium.

21, Oslo

I have personal interests in movies, music, photography, world history, cooking, web design, interior design, fashion, animals, and (at least im trying to) keeping fit. I also do have a passion in traveling, and I hope to visit many countries and experience the many cultures and lifestyles of the world someday!

Kategorier

Arkiv

hits